PAPAN KENYATAAN

KOSONG

Isnin, 28 Jun 2010

KERETAPI TERGELINCIR BAWA GULA

Keretapi bawa Gula ke Singapura tergelincir. Rupanya gula Malaysia dijual ke Singapura. Adakah ini punca gula tiada di Malaysia ? Harga gula di Semenanjung Malaysia ialah RM1.65 sekilo manakala di Singapura ialah RM3.05, lagi untung jual di Singapura. Enam gerabak keretapi kargo dari 30 gerabak yang membawa gula dari Prai , Pulau Pinang ke Singapura telah tergelincir pada 23 Jun 2010 di Kluang. http://www.nst.com.my/nst/articles/Freighttrainderails_servicedisrupted/Article

Ambil posting ni dari blog ANAK MUAALLAF (umi).. hehehe..

Note: Berita ni ada kluar kat Media perdana ke? Mungkin aku terlepas pandang berita ni. sbb berita ni keluar pada 23 jun 2010. Tapi bukan itu persoalannya. Yang nak aku persoaalkan ialah macamana dalam keadaan gula dicatu di malaysia tapi malaysia boleh eksport sehingga 30 gerabak gula ke singapura? Ni pun "nasib baik" la keretapi tu terbalik dan NST kluarkan berita ni.. klau x siapa pun x tahu cerita ni. Entah dan berapa ribu gerabak gula la agaknya yang dah dihantar ke singapura yg kita semua x tahu..

Ini lah bak kata perpatah "Kera dihutan disusukan rakyat semua dibangang bangangkan" karam sing hadiau dari TV3 suku... hehehehe..

ARTIKAL ASAL BUJANG SUSAH

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

Pengikut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...