PAPAN KENYATAAN

KOSONG

Rabu, 4 Julai 2012

Ayub masuk PAS atau MCA keluar BN

Nasrudin Hassan

Mana lebih baik ?
Ayub masuk PAS atau MCA keluar BN - satu wacana ilmiah :)

MCA saran Datuk Ayub Rahmat meninggalkan UMNO lalu menyertai PAS gara - gara Datuk Ayub cadang laksanakan Hudud di Negeri Johor.

Pertama : PAS senantiasa buka pintu utk siapa jua yang ikhlas mahukan Islam menyertainya. Ahlan wa Sahlan buat Datuk Ayub.

Kedua : MCA konsisten menentang hudud dan mrk tidak rela sekutu mereka UMNO melaksanakan hudud. Jika ada yang masih mahukan hudud di minta tinggalkan UMNO atau BN dan sertai PAS. Ertinya MCA sangat istiqamah menentang hudud dan sikap mereka anti hudud sangat ketara.

Ketiga : Ummat Islam khasnya ahli UMNO boleh lihat bagaimana sikap MCA terhadap hukum Allah dan terhadap UMNO sendiri. MCA mahu UMNO jangan laksanakan hukum Allah, kalau mahu hukum Allah sila masuk PAS. Ermmm, maknanya MCA pun insaf bahawa hanya PAS wadah untuk laksanakan hukum Allah ini. So, bagaimana brooo ?

Keempat : kenapa pemimpin UMNO diam sejuta bahasa ? Datuk Ayub perlukan sokongan pemimpinnya disaat ia diasak oleh MCA. Sebelum ini bukan main mereka asak kononnya PAS kuda tunggangan DAP , sekurang-kurangnya PAS tetap pendirian biarpun berdepan dengan DAP sehingga DAP akur bahawa hukum Allah adalah hak orang Islam yang tidak boleh dipertikai. Tapi UMNO bungkam ketika MCA tunjuk sikap terhadap hukum Allah. Hu hu ..., sekarang jelas siapa tunggang siapa dan siapa kena tunggang ? Atau sememangnya pemimpin UMNO ini dalam diam - diam setuju benar dengan pendirian MCA itu ? Konfius ni ... Bagi pencerahan sikit !

Kelima : paling sedih ialah orang berilmu dan golongan agamawan dalam UMNO, ustaz , imam termasuklah ulama' muda UMNO masih sepi dipinggir gelanggang menyaksi MCA berpencak. Kenapa mereka lantang terhadap PAS yang konsisten mahu melaksanakan syariat Islam tetiba mereka kaget dengan sergahan MCA itu ?

Persoalannya sekarang, mana lebih baik .... Pemimpin atau ahli UMNO yang mahu hukum hudud dilaksanakan itu menyertai PAS atau MCA yang mesti keluar BN kerana tidak bersetuju dengan UMNO ... Ada berani UMNO desak MCA keluar BN kerana anti hudud [ hukum Allah ]. .... Ermmm , bagi pandangan sikit kawan2 ... Tapi ilmiah deh ! Tak nak kasar - kasar, emosi tak menentu . Tenang, cool and steady kata budak universiti :)

Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Pengikut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...