PAPAN KENYATAAN

KOSONG

Khamis, 29 April 2010

Hebat betul JKKR Felda Jengka 23

Hebat betul JKKR Felda Jengka 23, nak tangkap Mazlan Aliman
Malam tadi (28.5.10) saya dijemput berceramah bersama-sama dengan Sdr Mazlan Aliman, dan Sdr Ust Suhaimi Saad, Ketua Pemuda PAS Pahang di Felda Jengka 22, didalam DUN Kerdau. Di sebelah siangnya saya dijemput untuk berdialog dengan peneroka-peneroka Felda Jengka 23 bersama-sama Sdr Mazlan Aliman dan Sdr Nizam Hamid, Ketua PKR Cabang Temerloh.
Saya tidak dapat hadir di Majlis Dialog itu kerana nak menyiapkan laporan pemerhatian saya semasa mengetuai petugas-petugas Pahang untuk kawasan Felda di Hulu Selangor yang perlu disiapkan untuk perbincangan Biro Politik PKR Pusat disebelah malamnya.
Apabila saya sampai di Felda Jengka 22, saya diberitahu bahawa JKKR Felda Jengka 23 telah mengambil keputusan untuk menangkap Mazlan Aliman jika Presiden ANAK itu hadir ke Majlis Dialog dengan peneroka-peneroka Felda Jengka 23.

Amboi, gangster betul JKKR Felda Jengka 23 ni. Kuasa apa yang ada pada dia? Mazlan tetap datang. Dan bersama Mazlan pula adalah beratus orang anak-anak Peneroka dan JK Pemuda PAS kawasan Kuala Krau. Tak nampak muka pun ahli-ahli JKKR Jengka 23 tu?
Saya masih ingat bahawa pada tahun 80-an, semasa saya berceramah di dalam sebuah rumah di Jengka 23. Pengurus Felda disitu semacam gangster juga, naik ke rumah, meminta saya berhenti berucap dan menarik microphone dari tangan saya, dan saya rentap kembali.
Dia kata dia Pengurus Felda dan dia ada kuasa untuk memberhentikan saya berceramah. Saya challenge dia supaya dia tunjukkan kuasa itu. Kemudian saya lecture dia tentang undang-undang, akhirnya dia duduk tunduk dalam majlis itu dan mendengar sampai habis ceramah dari saya.
Rupa-rupanya, orang UMNO ni tak belajar dari pengalaman. Mereka menggunakan JKKR untuk sekat Mazlan Aliman dan nak tangkap Mazlan. Apalah bodohnya.
Mazlan datang untuk menerangkan hak dan kepentingan peneroka dan bagaimana peneroka-peneroka boleh mendapat menfaat yang lebih dari ladang mereka jika mereka bersatu.
Sepatutnya, jika mereka ada point untuk bertentangan, kemukakan point itu. Gunakan platform demokrasi, bukan berlagak macam gangster. Orang tidak takut kepada lagak itu, tetapi orang hormat kepada pandangan walaupun pandangan itu bertentangan.
Tetapi apa nak dibuat kerana mereka itu orang UMNO dan sebagai orang UMNO pemikiran mereka beku dan tidak terbuka, dan otak mereka bercampur dengan tahi lembu!/span>
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Pengikut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...