PAPAN KENYATAAN

KOSONG

Khamis, 15 September 2011

Kita Tak Pernah diJajah ?

Lu Fikir laa sendiri,.....

Kalau kita tak pernah dijajah... Bermakna

  1. Kita telah bazirkan billion ringgit wang rakyat untuk sambutan sejak 50 tahun lalu sambutan peringkat daerah, negeri dan kebangsaan.
  2. Mungkinkah kita kena batalkan sambutan yg membazir ini dan cuti 31 ogos juga mesti dikaji.
  3. Ini juga memberi gambaran semua PM dan rakyat selama ini buat kerja bodoh sambut 31 ogos.
  4. Kematian Pejuang maharaja lela, Tok Janggut,Mat kilau, tok janggut, Dato bahaman, Tok gajah dll mati sia sia kerana menentang kerajaan yg sah bukan penjajah
  5. Negara Komenwell hanyalah Melaka dan Pulau Pinang bukan Malaysia. Ubah senarai negara Komenwell
  6. Malaysia mesti menarik diri dari sukan Komenwell kerana sukan itu untuk negara jajahan British. Sukan Komennwell hanya boleh disertai oleh Melaka dan Pulau Pinang
  7. Semua tesis atau kalian ilmiah tentang sejarah kemerdekaan tidak ada nilai dan B.A, M.A, PHD mereka yg menulis tentang kemerdekaan negara dan yg bercanggah dengan kenyataan Zainal Kling ditarik balik dan batalkan.
  8. Tengku Abd Rahman bukan Bapa kemerdekaan... buku sejarah tersalah tulis.
  9. Semua guru sejarah akan pening kepala untuk mengajar sejarah kemerdekaan.
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada lagi tauliah untuk ahli politik

Tiada lagi tauliah untuk ahli politik berceramah di masjid, surau: JAIS
SHAH ALAM: Ahli politik tidak lagi diberi tauliah untuk berceramah di semua 2,081 surau dan 380 masjid di seluruh Selangor, kata Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Marzuki Hussin.

"Mana-mana ahli politik yang mempunyai tauliah sebelum ini tidak boleh memperbaharuinya sebaik ia tamat dan mereka tidak lagi dibenarkan memberikan ceramah di semua surau dan masjid di negeri ini," katanya kepada pemberita di sini hari ini. Beliau berkata larangan terhadap ahli politik itu adalah bagi mematuhi titah perintah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, melalui surat pekeliling bertarikh 22 Jun lalu. Marzuki berkata, Sultan Selangor tidak berkenan untuk memberikan tauliah kepada semua ahli politik untuk berceramah di semua surau dan masjid di seluruh Selangor.

Beliau berkata, mereka yang melanggar arahan itu (menyampai ceramah tanpa tauliah) boleh didakwa di bawah Enakmen Pentadbiran Jais, Seksyen 119 (1) yang jika sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

Katanya, kini terdapat 2,601 penceramah agama yang bertauliah di Selangor.

Awal bulan ini JAIS memanggil Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, bagi disiasat terhadap dakwaan bahawa beliau memberi tazkirah tanpa tauliah dengan perbicaraan berhubung perkara itu telah ditetapkan diadakan di Mahkamah Syariah Shah Alam pada 24 November depan.
Khalid didakwa menyampaikan kuliah agama tanpa permit pada 16 Ogos lalu di Surau Taman Seri Sementa, Kapar, Klang. - BERNAMA
Stumble
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Pengikut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...